اکنون میخواهیم ببینیم یک روابط عمومی چقدر اثربخش بوده است(اثر بخشی روابط عمومی)؟ همچنین میخواهیم بدانیم فعالیتهای یک روابط عمومی تا چه میزان اثر بخش بوده و چه آثاری داشته است(اثر بخشی فعالیتهای روابط عمومی)؟ حال که مبالغ هنگفتی هزینهی پیامهای ارتباطی و تبلیغاتی، مراسم، وغیره شده است، آثار آنها مثبت است یا منفی و غیره. در دامهبا وبلاگ خبر جدید همراه باشید تا مقالات گوناگون دیگیر را نیز دز اختیار شما بگذاریم. روابط عمومی در معرض نقد است چون اثر بخشی نمیکند، زحمات کارکنان و مدیران روابط عمومی نا دیده گرفته میشود یا مورد تقدیر قرار نمیگیرد، زیرا به دلیل عدم اثربخشی عالیتها، میزان سوددهی آنها مشخص نیست. طبیعی است هر چیزی را نتوانیم اندازهگیری کنیم، نمیتوانیم ارزش گذاری و مدیریت کنیم.
برای شناخت و آگاهی از آثار فعالیتها و کیفیت خدمات، بایستی فعالیتهای روابط عمومی را در چرخهی کیفیت مورد بررسی و تحقیق قرار داد.
به عبارتی از دیدگاه چرخهی پروفسور دمینگ، وضعیت موجود هیچگاه کاملاً راضی کننده نیست و همواره باید به دنبال بهبود وضعیت باشیم.
البته در این بحث علمی بایستی مفهوم اثربخشی و کارایی از هم تفکیک شود.
منظور از اثر بخشی فعالیتها، سنجش میزان تأثیرات مورد نظر مجریان از فعالیتهاست. این مرحله از چرخه ی کیفیت همواره به سه دلیل اساسی یعنی"هزینه هنگفت اثربخشی"، "نادر بودن متخصص اثربخشی"، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
موضوع" تحلیل تأثیرات"، موضوع بسیار مهمی در جامعهشناسی ارتباطات است. موضوعی که:
- شدت(تأثیرگذاری عمقی یا سطحی)
- سرعت(زمان مناسب ارسال و دریافت پیام)
- جهت (دریافت مثبت، نفی، یا خاکستری پیام)
- قدرت(تغییر دانش، نگرش، یا مهارت)
تأثیرات ارتباطی را میسنجد.البته نیک میدانیم که شدن، شدت، جهت، و قدرت تأثیرات ارتباطی، به توانمندیهای فرستنده، نوع و اندازهی پیام، ویژگیها و شرایط گیرنده، وجود پارازیت، و نوع رسانه بر میگردد.
- ۹۵/۱۲/۲۰